Träning / Ungdomsverksamhet

Säsongen 2022/2023
Senast uppdaterad 2023-01-13

Vår ungdomsverksamhet startar så fort det går att åka i lilla skidbacken. Håll utkik på hemsidan och/eller facebook när träningen börjar.

Träningen bedrivs på måndagar och torsdagar mellan kl 18:00-20:00
De yngre avslutar vid ca 19.
De äldre och tävlingsgruppen fortsätter en stund till.

Information gruppindelning slalom:
Barn och ungdomar i träningsverksamheten kommer att delas in i olika grupper efter ålder och åkskicklighet.

Föräldraansvar för barn i skidträningen
* Det kostar 250 kr per barn och säsong att delta i träningen.

* Man måste vara medlem i Kumla Skidförening.

* Förälder måste hjälpa till/närvara vid alla träningstillfällen, tex stå i liften, hjälpa till med käppar, städa eller liknande under träningskvällarna.

* Under träningskvällarna är allmän åkning inte tillåten, de som har skidor på är där för att delta i eller hjälpa till med träningen.

* Eftersom föreningen och skidbackarna drivs ideellt, har vi också krav på att man bidrar med arbetspass i backen. Passen består av att hjälpa till med att spruta snö, eller när backen är öppen för allmänheten, stå i liften, kassan eller skiduthyrningen, totalt 12 timmar per barn under säsongen.
Datum för liftpass etc. bokas i vår bemanningskalender, snösprutning bokas i eget schema när snösprutning pågår. Länkar finns på startsidan.

* Se till att barnens utrustning är godkänd. Ingen uthyrning träningskvällar pga att vi inte kan garantera att vi har personal som hinner fixa utrustningen.

Man kan anmäla sig i backen. Glöm inte att ta med anmälningsavgiften samt almanackan för att kunna planera in pass i backen.

Under någon av de första träningarna kommer vi hålla korta informationsmöten där vi informerar föräldrarna om vår verksamhet och de villkor som gäller för att delta i träningen.

Mvh
Tränarna